A Penograin Kft. a Gafta tagja lett

2023.09.21.

Örömmel tájékoztatjuk web oldalunk olvasóit, hogy cégünk, a Penograin Kft., 2023. 09. 14.-től tagja lett a Gafta, Gabona és takarmány Kereskedelmi Szövetségnek.
A Gafta egy nemzetközi kereskedelmi szövetség, amelynek több mint 1900 tagja van 100 országban. Célja a mezőgazdasági áruk, fűszerek és általános termékek nemzetközi kereskedelmének előmozdítása, valamint a tagok érdekeinek védelme világszerte.
A Gafta eredete 1878-ig nyúlik vissza, amikor a London Corn Trade Association (LCTA) a kukoricakereskedelem tagjai érdekeik védelmére létrehozták. Az LCTA ezt az egyesület által kidolgozott szabványos szerződési formanyomtatványok elfogadásával kívánta elérni, és az ezekből a szerződésekből eredő vitás kérdéseket a jogszabályok helyett választottbírósági eljárás útján kívánta rendezni. A vitákat Londonba utalták, és az angol jog szerint folytatták le.
Ezzel a lépéssel cégünk még egy lépést tett abba az irányba, hogy még megbízhatóbb tagja lehessen a gabonakereskedők népes, nemzetközi csoportjának. Reméljük azt, hogy tagságunknak köszönhetően még több céggel fel tudjuk venni a kapcsolatot és közös érdekek alapján évről évre több gabonát tudunk értékesíteni.